Lessen en Tarieven

Alle lessen van Da Capo Dinkelland worden wekelijks gegeven op een vast tijdstip, afgesproken tussen leerling/ouder en de docent. In overleg kan hier uiteraard van worden afgeweken. Binnen Da Capo Dinkelland worden de leerlingen verdeeld in 3 categoriën.

AMV: Algemene Muzikale Vorming

Algemene Muzikale Vorming is de perfecte basis voor jonge kinderen (tot ongeveer 9 jaar) als voorbereidingen op de instrumentale lessen. Er wordt kennis gemaakt met verschillende instrumenten, een begin gemaakt met het leren lezen van het notenschrift en de leerlingen leren al een beetje hoe het is om thuis te moeten oefenen voor de les, met behulp van een blokfluit.

HaFa: Lid van een vereniging

Onder deze categorie vallen de volgende instrumenten: Dwarsluit, Hobo, Hoorn, Klarinet, Saxofoon, Slagwerk/Drums, Trombone, Euphonium, Trompet en Bugel. De leerlingen die lid worden van een vereniging en op een instrument gaan spelen, krijgen een instrument in bruikleen van de vereniging.

Niet-HaFa: Niet lid van een vereniging

Onder deze categorie vallen de volgende instrumenten: Gitaar (akoestisch en elektrisch), Piano/Toetsen, Viool, Harp, Blokfluit en Zang. De leerlingen die les willen op deze instrumenten dienen zelf een instrument te verzorgen. Ook wanneer je een instrument speelt dat wél onder HaFa valt, maar níet lid wordt van een vereniging, val je onder de niet-HaFa leerlingen.

CategorieLesduurTarief schooljaar 2022/2023
(t/m 17 jaar)
Tarief schooljaar 2022/2023
(vanaf 18 jaar)
AMVAfhankelijk van de groepsgrootte€ 186,-
HaFa20 minuten€ 372,-€ 722,-
30 minuten€ 626,-€ 988,-
Niet-HaFa20 minuten€ 422,-€ 722,-
30 minuten€ 689,-€ 988,-

In opleiding naar het A en B diploma is het advies van onze docenten om te kiezen voor lessen van 20 minuten, in de verdere opleiding worden lessen van 30 minuten geadviseerd. In overleg is het ook mogelijk om bij opleiding naar het A en B diploma lessen van 30 minuten te krijgen en bij verdere opleiding lessen van 20 minuten te krijgen.

Leerlingen van 21 jaar en ouder betalen het wettelijk verplichte BTW-tarief van 21 % bovenop de genoemde tarieven. Betaling geschiedt in 12 gelijke maandelijkse termijnen.