Het leerorkest in Dinkelland

De komende maanden zal een aantal docenten van Da Capo op twee basisscholen in Denekamp een pilot gaan draaien voor het leerorkest.

Het leerorkest is een intiatief naar voorbeeld van Kinderen maken Muziek, een project dat in 2011 het licht zag in Amsterdam. Gesteund door Koningin Maxima (toen nog prinses Maxima) en het fonds voor Cultuurparticipatie kregen duizenden kinderen de mogelijkheid om onder schooltijd een instrument te leren spelen en in een orkest samen muziek te maken.

Vanaf 1 maart 2017 starten op basisscholen De Veldkamp en De Kingschool lessen onder schooltijd, om de kinderen van groep 5 en 6 ook deze mogelijkheid te bieden. Een aantal docenten van Da Capo zal tot aan de zomervakantie groepslessen geven aan de kinderen, elke docent op zijn of haar eigen instrument. Denk hierbij aan:
– Klarinet/Saxofoon
– Keyboard
– Gitaar
– Viool
– Trompet
Eens in de drie weken hebben de kinderen een repetitie van het leerorkest, waarin alle kinderen samen spelen onder leiding van de dirigent. In juni zal met een groot concert de pilot van het leerorkest worden afgerond.

Vanaf het schooljaar 2017/2018 is het de bedoeling dat het leerorkest wordt aangeboden aan alle scholen in Dinkelland, zodat alle kinderen die in groep 5 en 6 zitten hier gebruik van kunnen maken. Want wat is er nu mooier dan samen muziek maken?